Местният парламент сe събира за 25-и път
Местният парламент сe събира за 25-и път / Darik Varna

Промяна в броя на членовете и в състава на борда на директорите на общинската фирма “Пазари” ще гласува Варненският общински съвет, в който в 9 часа се събира за редовното си 25-о заседание. Рокади са планирани и в ръководството на общинската охранителна фирма, както и на Двореца на културата и спорта.

В дневния ред на заседанието е включено и приемане на Наредба за условията и реда за прокопаване във Варна, която предвижда между 10 000 и 50 000 лева имуществена санкция. Ако документът бъде приет, солената сума ще плащат юридически лица или еднолични търговци, които са прокопавали улици без да уведомят Общината или не са изпълнили нарежданията на контролните органи. Изпълнители, които не са възстановили терена, не са отстранили за своя сметка нанесените повреди или не са представили необходимите документи на контролните органи, подлежат на същата санкция.

Очаква се съветниците да дадат зелена светлина и за нов конкурс за обслужването на линии 15, 15 Б, 115, 148 и 12 от обществения транспорт.