/ iStock/Getty Images
Началниците на клиники и отделения в МБАЛ "Св.Анна" във Варна разпространиха обща позиция, с която изразяват недоволството си и опровергават публичните коментари на зам.-министъра на здравеопазването Димитър Петров.

Според него имало сигнали за лошо управление и отношение към персонала на лечебницата.

Освен до медиите, лекарите изпращат своето становище и до министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров, като желанието им е той да бъде запознат коректно със ситуацията в здравното заведение и така да взема своите управленски решения.

Стойчо Кацаров: Резултатите от здравната криза са много лоши

Медиците са категорични, че твърденията на зам.-министъра за лошо управление са неуместни и не отговарят на фактите.

Според тях сигналите са плод на "лични неудовлетворени амбиции и злонамерени оценки". В становището, изпратено до министър Кацаров, се припомня, че през последните години в болницата бяха направени серия от ремонти и беше осигурена модерна апаратура. Освен това се посочва и фактът, че по време на пандемията болницата успя да реагира бързо и адекватно и продължи да работи ефективно в полза на гражданите.

"През последните два месеца сме лишени от усещането за сигурност и спокойствие и у нас остава усещането, че "Св.Анна" е поставена в ролята на мишена за кадрови рокади, без ясни основания и мотиви, освен политически такива", е посочено в становището на варненските лекари.

Те настояват за професионален и принципен подход при оценяване дейността на болницата, като се вземат предвид интересите на гражданите, а не субективни предпочитания.
 
БТА