Ледената пързалка разочарова варненци по празниците
Ледената пързалка разочарова варненци по празниците / netinfo

Заради липса на свободни кънки от най-често срещаните номера, ползването на ледената пързалка "Младост" спря десетки варненци, решили да се попързалят в неделния следобед. Това установи репортер на Дарик по време на една от следобедните сесии на пързалката /ползването на закритото съоръжение е на сесии от по час и тридесет минути, последвани от почивки по половин час за подръжка на леда/.

 

При капацитет на пързалката от 200 души, днес на леда успяха да стъпят едва около 90 желаещи. Въпреки опашката от мераклии да се попързалят в последния почивен ден.

 

„Няма номера от 36-и до 44-и”. С това обяснение служителите на пързалката посрещаха и изпращаха голяма част от посетителите на съоръжението в кв.Младост. Което бе и причината мнозина от чакащите да си тръгнат разочаровани. Въпреки че пързалянето е разрешено и със собствени кънки, повечето почитатели на леденото удоволствие разчитат на наемането на кънки на място, заради високата цена на специалните обувки.

 

Работното време на пързалката е всеки ден от 9 до 22  часа. Освен за кънки, се плаща още за вход и гардероб. Пързалката е със заледена площ от близо 800 кв.м, а цялостната конструкция на атракциона заема около 2 дка площ. Обектът се стопанисва от общинска фирма "Спорт за всички".

След няколкократни отлагания спортното съоръжение беше официално открито на 12 август миналата година. Използваната технология позволява ледената пързалка да работи целогодишно. Както се оказва обаче, възможност да я посещават без проблеми са само малки деца и по-едричките мъже.