Lafka няма сключен концесионен договор с Община Варна
Lafka няма сключен концесионен договор с Община Варна / DarikNews.bg

Lafka няма сключен концесионен договор с община Варна. Това обяви на днешното заседание на комисията по собственост и стопанство директорът на дирекцията „Общинска собственост, икономика и стопански дейности“ Петко Бойновски.

Пред съветниците той представи доклад за сключените концесионни договори с Община Варна за периода 2010-2012 г. Запитан от Николай Недков от „Синята коалиция“ защо в доклада не присъства информация за концесията на Lafka, Бойновски каза, че такава няма. Той сподели, че в момента се прави проверка на сключените концесии за 2013 г., като след това ще бъде изготвен доклад и за този период.

Николай Недков изрази учудването си от липсата на концесионен договор за разполагането на будките по варненските спирки и попита на какво основание те са разположени там и защо осъществяват търговска дейност. „Още преди 6 месеца членовете на правната комисия и на комисията по търговия и рекламна дейност поискахме от общинската администрация и кмета Иван Портних концесионния договор за спирките, както и становище от правната дирекция кой и на какво основание е допуснал появата на будките. До момента такова аз не съм видял“, обясни Недков.

Петко Бойновски увери, че договорите са представени в комисията по търговия в пълния им състав и искането е било изпълнено в срок.