Куче нахапа жена, глобяват собствениците му с 12 хил. лв.
Куче нахапа жена, глобяват собствениците му с 12 хил. лв. / netinfo

Варненският районен съд осъди семейство от Варна да заплати общо 12 000 лева обезщетения на пострадала 38-годишна жена от ухапване на домашно куче. Марияна и Красимир Вачеви ще заплатят солидарно сумата от 6000 лв. за  причинени телесни повреди, както и сумата от още 6000 лв. за причинената от нападението психична травма на нападнатата жена, заедно със законната лихва от датата на настъпване на събитието. Самият инцидент е станал на 20-ти август 2008 година край блок №77 в квартал “Възраждане”.

На излизане от жилището си пострадалата жена е била нападната от свободно пуснатото куче на съседите си - порода американски стафордшир териер. Тя получила по дясната част на тялото си и десните крайници множество нахапвания, оставили и след едномесечно лечение белези, които могат да се отстранят с допълнителна хирургична намеса. Съдът е уважил претенцията на потърпевшата за нанесени психически травми.

Освен присъдените обезщетения, собствениците на кучето трябва да заплатят и направените по делото разноски в размер на 1200 лв. Решението на съда подлежи на обжалване в 14-дневен срок.