/ Дирекция Спорт, Община Варна
Група ученици от варненското спортно училище облечени с тениски осигурени от Български олимпийски комитет, носейки оригиналната факла от Олимпийските игри в Мюнхен 72 година, олимпийския флаг, българското знаме и знамето на Варна - Европейски град на спорта 2019, ще пробягат разстоянието от училището по олимпийската алея на славата в Морската градина.

Олимпийският огън ще премине символично през ТУ-Варна

С традиционното в последните години бягане, се припомня че сме част от олимпийското семейство. Символичният олимпийски флаг носен от ученици на спортно училище, ще бъде предаден в 10.00 часа на Ивайло Маринов - Олимпийски шампион от Сеул 88 г - Варна, който ще поздрави и приветства участниците.

На събитието се очаква да присъстват представители на Дирекция „Спорт“ при Община Варна, СУ „Георги Бенковски“ , ОСК ЖСК Спартак и ССК Черно море, които ще връчат на всички атлети грамоти, подписани от президента на МОК Томас Бах и председателя на БОК Стефка Костадинова.

В мероприятията по повод деня на Олимпизма ще се включи и детска градина „Синчец“, като децата подкрепяни от своите учители и родители ще разговарят, спортуват и рисуват символите на олимпизма.

Открит турнир по спортни танци „Купа Варна и Купа Кристал“

Те ще играят и ще се състезават в щафетни игри с топки и динамични фигури с обръчи, които са част от идеите на организаторите. Чрез своите рисунки децата ще излъчат своите послания за мир, съвършенство и уважение в спорта и честна игра. Идеята е на втора група "Нарцис" и членовете на Обществения съвет.

Всяка година на този ден светът празнува зараждането на светлата искра на олимпизма. Организираните на тази дата спортни събития носят заряда и духа на Олимпийските ценности и идеали за съвършенство, мир, уважение и честна игра.
Дирекция Спорт, Община Варна