олимпийски огън
олимпийски огън / www2.tu-varna.bg
По случай Международния олимпийски ден - 23 юни, група последователи на олимпийското движение от ТУ-Варна, организирани от ст. преподавател Николай Янчев от катедра „Физическо възпитание и спорт“ и Студентския съвет, ще проведат символично факелно шествие. Олимпийският огън ще бъде пренесен по алеите на университския кампус и ще бъде предаден на ректора, проф. д-р. инж. Венцислав Вълчев.

Всеки, който желае да се включи в събитието, трябва да се яви на 23 юни, неделя в 9.30 часа пред залата за фитнес на ТУ-Варна със спортно облекло.

Идеята е по подобие на останалите олимпийски клубове в страната и идва след участието на представители от университета - ст. пр. Николай Янчев и студентите Християн Витанов и Камелия Йорданова, в 37-та сесия за ученици и студенти и 7-та сесия за преподаватели на НОА на Българския олимпийски комитет, проведена от 6 - 9 юни в спортната база на НСА в Равда.

В началото на месец октомври ще бъде проведено друго събитие, организирано в един ден от всички олимпийски клубове в страната - едновременно изиграване на право хоро, а участниците ще бъдат подредени във формата на олимпийските кръгове.

 
http://www2.tu-varna.bg