Костадин Костадинов
Костадин Костадинов / БГНЕС
Костадин Костадинов: Бъдещето на България не е българско
100443
Костадин Костадинов: Бъдещето на България не е българско
  • Костадин Костадинов: Бъдещето на България не е българско
Повече от половината деца, родени през миналата година в страната ни, не са българи и бъдещето на България не е българско. Това заяви в интервю за Дарик лидерът на партия „Възраждане” и варненски общински съветник Костадин Костадинов. Той цитира данни, че раждаемостта в страната е спаднала с 20 на сто и за първи път от много години е под 50 000 деца. 

По думите му, ако има някакъв критерий за качеството на управлението в България, това са броят на родените деца, раждаемостта, смъртността и броят на хората, принудени да работят в чужбина, за да отглеждат децата си.  

Движение „Възраждане” вече започна кампания в подкрепа на семейните ценности. Тя включва поставяне на билбордове, на които  е изобразено обикновено българско семейство с 3 деца  и надпис: "Няма страшно. Това е едно нормално семейство".

Призив за спиране на билбордовете „Няма страшно. Това е просто любов“

Посланието напомня на кампанията "Няма страшно. Това е просто любов", която предизвика вълна от негативни реакции в края на миналата година с билбордовете със снимки на еднополови двойки на фона на известни обществени сгради. Такива билбородве бяха поставени и във Варна, но бяха залети с боя и впоследствие свалени.

„Нашата кампания не е точно отговор, защото ние за трета поредна година правим нещо подобно. Наричаме го „Възраждане на семейните ценности”. Идеята е да покажем, че това е нормалното българско семейство и към това трябва да се стремим като стандарт в нашето общество”, разясни в интервю за Дарик Варна лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов. 

Движение „Възраждане”

„Нормалното семейство е между мъж и жена и неговата цел е да създаде деца. Плодовете на любовта между мъжа и жената са точно това – нашите деца, нашите наследници, нашата гордост, нашата обич, нашето всичко. Всичко останало не е нормално и пропагандирането на каквото и да било в тази насока показва липсата на каквито и да било сериозни спирачки в нашето общество по посока на предотвратяване на пълното разпадане на българското общество и нация”, изтъкна Костадинов, който е и общински съветник в родната Варна. 

Кампанията с хомосексуалната пропаганда на обществени места  той окачестви като „грозна, вулгарна провокация на хомосексуалистите в посока основните устои  на традиционното българско общество”.

Лидерът на „Възраждане” отбеляза, че освен във Варна и другите големи градове, провокативните билбордове са били забелязани и на пътя Варна-София, край Велико Търново, и също са били нацапани с боя.

Костадинов разкри още, че коментари и публикации в подкрепа на тяхната кампания са били изтривани във Фейсбук, включително и негови публикации. Блокирани и премахвани в социалната мрежа са били  и негативни коментари срещу  кампанията с хомосексуална насоченост. 

Движението ще участва в предстоящите избори за евродепутати, обяви Костадинов. Той уточни, че няма да води листата с кандидати. 

Цялото интервю може да чуете в звуковия файл.