Кои са свидетелите на Йехова?
Кои са свидетелите на Йехова? / netinfo
Сектата "Свидетели на Йехова" прониква постепенно у нас след 1990 г. Централата й се намира от 1909 г. в Бруклин, Ню Йорк. "Дворци на Царството" се наричат отделните центрове.Според православната църква това е типична секта.

Последователите й отричат свещеничеството и установените от Христос ритуали. Активените участници в култа се наричат служители, а лидерите им - водещи издатели.

Сега сектата завладява бившите социалистически страни.

Подходът им е типичен - посещават домове, раздават литература безплатно, обещават спасение.

Според учението им те отказват донорството, дори преливането на кръв, отричат всички религиозни и граждански празници, дори рождените дни. За тях ЕДИНСТВЕНИЯТ ЗАКОН Е ТОЗИ НА СЕКТАТА. ПРИНУЖДАВАТ ПОСЛЕДОВАТЕЛИТЕ СИ ДА Й ОТДАДАТ ВСИЧКО, С КОЕТО РАЗПОЛАГАТ. Разпространяват свой превод на Писанието, с което ИЗОПАЧАВАТ БИБЛЕЙСКИЯ ТЕКСТ. Занимават се и с предсказания, божествени пророчества, които от началото на XX. не се сбъдват.

Силна е издателската им дейност. Тиражът на списанието "Стражева кула" е над 18 милиона на 106 езика, а на списание "Awake!" - от 16 милиона на 34 езика. Един от абсурдите в твърденията им е, че с всеки брой на изданията им преведената от тях библия се дописва.