Кмет брани историческо наследство
Кмет брани историческо наследство / netinfo
Националния конвент на експертите и Официалното представителство на уникалните градове, награди кмета на Вълчи дол Веселин Василев за високо отличие и особени заслуги при съхраняването на уникално историческо и културно наследство на общината.

Наградата - сертификат, златна карта с името му и златна значка бе връчена в Националната галерия за чуждестранно изкуство в София в края на септември. Общината се удостоява за целенасочените си усилия за съхраняване и обогатяване на културно-историческото наследство в региона и за утвърждаване на националния авторитет.

В тази насока през този мандат са спечелени проекти. С получените средства е направени ремонт и външно осветяване на православния храм във Вълчи дол. Църквите в Брестак и Генерал Колево също са обновени. Освен това е изграден и новия храм „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Караманите. Същевременно е финансирано и издаването на книгите на Георги Казанджиев – „Генерал от пехотата Пантелей Киселов – епопея на един живот” и „Генерал-лейтенант Иван Колев – епопея на един живот”. Общината подпомогна и издаването на книгата на местния краевед Митко Радев за историята на с. Брестак и околностите му. Общината отпусна средства и за издаването на книга „История на град Вълчи дол”.

За особени заслуги същите отличия бяха връчени и на почетния гражданин на Вълчи дол проф. Георги Чапкънов, както и на президента на Фондация „Българи” – Антонио Василев.Общинското ръководство на Вълчи дол организира дарителска акция във Варна. Със събраните средства ще бъде направен ремонт на православния храм „Св. Атанасий” в с. Червенци.