Италианци  идват за Коледния оперен концерт във Варна
Италианци идват за Коледния оперен концерт във Варна / ТМПЦ-Варна

В рамките на ХІV Коледен музикален фестивал на 5 декември във Варненската опера ще прозвучи празничен концерт под диригентството на италианския диригент Стефано Сегедони. Талантливият италианец е познат на варненската публика с постановките на две опери във Варна - „Севилският бръснар" през 2012 и „Фалстаф" през 2013 година. Непосредствено след премиерите спектаклите бяха представени на турне в Италия със състава на Държавна опера Варна.

В празничния Коледен оперен концерт, с участието на симфоничен оркестър и хор на Държавна опера Варна, ще аплодираме солистите Валерий Георгиев - тенор, Даниела Димова - сопран, Свилен Николов - баритон, Стефания Маярди (Италия) - мецосопран.

Освен известни оперни арии и ансамбли от Доницети, Росини, Верди и Пучини, ще прозвучат хитови мелодии от мюзикъли като „Моята прекрасна лейди" на Фредерик Лоу, „Уестсайдска история" на Бърнстейн, оперетата „Веселата вдовица" на Франц Лехар и други. Ще чуем и творби, композирани от диригента на концерта Стефано Сегедони.

На 7 декември почитателите на операта ще могат да се насладят на операта „Фалстаф" с известния тенор Александър Крунев в ролята на бохема Фалстаф и диригент местро Стефано Сегедони.

Билетите са на цени от 6, 10, 15, 20 и 30 лв. Пакет Фамилия за четирима осигурява 20% отстъпка от цената на билетите и места по избор. Закупилите ВИП карта ползват преференции в цената на билетите за цяла година, припомнят от Театрално-музикалния продуцентски център /ТМПЦ/.