Искат информационни табели по плажовете
Искат информационни табели по плажовете / netinfo
Концесионерите да изготвят информационни табели с Националния телефон на потребителя 0700 111 22, които да бъдат монтирани към постъпите на плажовете.

Това предложение отправи председателят на Комисията за защита на потребителите Дамян Лазаров към концесионери на плажовете по Северното Черноморие, по време на официална среща с тях. Лазаров постави въпроса и за амбулантната търговия по плажовете. Концесионерите го подкрепиха като изказаха и своето мнение, че такива търговци не трябва да се допускат на плажната ивица.

Лазаров разясни пред аудиторията изискванията на разпоредбите на Закона за защита на потребителите по отношение предлагането на безопасни услуги на плажовете като джетове, масажи, парашути, банани и други атракциони. Това се случи по време на срещата му с концесионери, стопанисващи плажовете на юг от Бургас и представители на общините от Южното Черноморие. Темата и на двете срещи беше категоризирането на плажовете, съобразно нормативната уредба по Закона за туризма и Наредбата за категоризация на плажовете. Поводът беше настъпването на новия туристически сезон „Лято 2008”.

При срещата с представители на общините от Южното Черноморие стана ясно, че общините вече са готови да осигурят помещения за временни приемни и служители, които да ги обслужват като водят дневниците за постъпилите жалби и сигнали – предложение, което дойде от Лазаров на предишната среща с тях в началото на май.