И район Одесос с договор за саниране
И район Одесос с договор за саниране / снимка: live.varna.bg

Втори договор за безвъзмездно саниране, финансиран по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, подписаха днес кметът на община Варна Иван Портних и Марийка Стоянова, представител на сдружението на собствениците от блок 68, входове А и Б, на бул. „Владислав Варненчик" 110. "Приветствам активността на варненци и се надявам все по-често да подписваме такива договори. Условията на националната програма са тест за сплотеността на хората и желанието им да променим заедно облика на нашия град", заяви Иван Портних.

Сградата е първа за район "Одесос", но пък вече има готов технически паспорт и обследване за енергийна ефективност, похвали се районният кмет Георги Недев. С този договор собствениците дават мандат на общината в лицето на кмета да извърши от тяхно име действия по осигуряване на необходимия ресурс за обновяване на сградата и организиране на всички дейности по санирането. След това се сключва договор между общината, областната управа и Българската банка за развитие за целево финансиране.

Преди ден във Варна бе подписан и първия за Североизточна България такъв документ за саниране на блок на ул. „Мадара" 28.