Гуцанов: Фонд „Индустрия” може да рестартира икономиката
Гуцанов: Фонд „Индустрия” може да рестартира икономиката / снимка: БСП - Варна
Гуцанов: Фонд „Индустрия” може да рестартира икономиката
91479
Гуцанов: Фонд „Индустрия” може да рестартира икономиката
  • Гуцанов: Фонд „Индустрия” може да рестартира икономиката

В БСП се обсъжда създаването на финансов фонд „Индустрия", който да даде нов тласък на икономиката в страната. Съчетан с Българската банка за развитие, фондът ще подпомага създаването на нови предприятия и рестартиране на стари, които имат какво да дадат. Това заяви в предаването „Зала Пленарна" на Дарик градският председател на БСП във Варна Борислав Гуцанов.

„По този начин се финансира голяма част от икономиката в Германия, която е най-бързо развиващата се в Европа", изтъкна бившият депутат и настоящ общински съветник.

Във всяка една от 28-те области на страната да има поне по едно структуроопределящо предприятие, защото е огромен дисбалансът между София, Пловдив и останалите региони. Дори Варна вече изостава, призна Гуцанов.

„Не успеем ли да рестартиране икономиката, няма сериозно бъдеше за държавата ни", смята Гуцанов, който е съпредседател на Съвета по финанси, икономика и енергетика към Националния съвет на БСП.

Победата на президентските избори не е само успех на БСП. По думите му няма как да няма предсрочни парламентарни избори с този резултат на президентския вот и политическата ситуация след него.

Не е сериозно да се дава възможност за съставяне на правителство на „партия с 10-15 депутати". А субсидия от лев за глас не е най-доброто решение, защото така ще се даде възможност на някои партии да станат заложници на корпоративни интереси, е мнението на ексдепутата.

Безумно много пари са вложени в ремонта на бул."Княз Борис I", в участъка от Икономическия университет до колелото на Траката. За тези 3,2 км са похарчени 8 милиона лева, посочи Гуцанов, според когото това е „пладнешки грабеж".

Прекалено скъпо е излязло и обновяването на „Зала Конгресна" а ДКС, твърди социалистът. По негова информация ремонтът е „глътнал" 17-18 милиона лева, при необходими около 7 милиона лева.

Гуцанов обяви, че най-вероятно отново ще се кандидатира за народен представител. Ако стане депутат, мястото му в Общинския съвет ще бъде заето от Огнян Къчев.

Дневният ред на общинските сесии да се обявява поне седмица преди заседанието. В момента това се прави два дни преди сесия, посочи лидерът на БСП-Варна, който е и бивш общински председател.

Целият разговор е в прикаченото аудио.