ГРАМАДА от камъни ще се трупа пред общината
ГРАМАДА от камъни ще се трупа пред общината / ВъзПЛАМЕНяване

Нова инициатива в памет на Пламен Горанов набира привърженици в социалните мрежи.

Приятелите на младия мъж, който издъхна на 3 март, обединени в инициативна група "ВъзПЛАМЕНяване", предлагат всеки да занесе до сградата на кметството камък, който да постави на лобното му място.

Трупането на камъни започва в 15.00ч.

В призива се казва:

Да направим ГРАМАДА !!!
НЕКА ВСЕКИ да донесе КАМЪК ....
... да направим ГРАМАДА пред общината!!

"Грамада" е поема от Иван Вазов. Разказва се за кмета Цеко. Колкото повече губи одобрението на съселяните си, толкова повече се озлобява и сътрудничи с потисниците им. Съселяните го наказват с колективно проклятие: попът забива кол в земята и всеки който минава оттам, оставя по един камък. Купчината скоро се превръща в могила. Ние от поп нямаме нужда.
Мястото го определи Пламен - пред парадния вход на общината, на площадката между стълбите, където горя. Днес видяхме, че там се трупат цветя и си казахме: може би така е по-добре, да има знаци на любов и почит, не на омраза.
Сега се оказва, че махат цветята...
Време е камъните да започнат да се трупат.
-----------------------------------------------------------
На 4 март 2013 год. на молебена за Пламен пред общината, хората донесоха 30-40 камъка, защото пуснахме тази инициатива доста късно... до утре ще ги махнат. Но ако утре камъните са 3-4 хиляди ще е друго... а после като ги махнат пак - тогава ще занесем 30-40 хиляди камъка и ще се видят в чудо!

Мирно, тихо и с усмивка.... и ГНЯВ в погледа... ние така ще направим...
А ТИ???

инициативна група "възПЛАМЕНяване"