Гладен питбул обикаля Чудните скали
Гладен питбул обикаля Чудните скали / снимки: Стефан Владимиров

Куче от породата питбул обикаля района на Чудните скали. Снимки на животното, вероятно изоставено и видимо отслабнало, се появиха във Фейсбук с призив да му бъде помогнато.

„Днес в района на Чудните скали срещнахме този, по наша преценка, питбул. Много е дружелюбен, но е ужасно слаб. Нито аз, нито останалите от компанията имаме възможност да го приютим, но ако някой прояви интерес, мисля че кучето е там отдавна и ще продължи да си обикаля в района", информира Стефан Владимиров в профила си в социалната мрежа преди няколко дни.

Гладен питбул обикаля Чудните скали
netinfo

Скалният феномен Чудните скали се намира на 4 км от село Аспарухово, община Дългопол. В непосредствена близост до природната забележителност минава главният път, свързващ Провадия и Айтос.

Кучета скелети живеят затворени на балкон (СНИМКИ)

Друг случай с кучета, за които не се полагат грижи, нашумя в края на минала седмица. На балкон в Провадия живяха две кучета, оставени без храна и вода. Благодарение на публикации в социалните мрежи и медиите двете бедстващи животни бяха изведени от апартамента, прегледани от ветеринар и настанени при друго семейство.