Кучета скелети живеят затворени на балкон (СНИМКИ)
Кучета скелети живеят затворени на балкон (СНИМКИ) / снимки: Невяна Петрова

На балкон в Провадия живеят две кучета, оставени без храна и вода. Животните са заприличали на скелети, а едното от тях дори е потърсило спасение, скачайки от балкона. За това алармира варненката Невяна Петрова. Във Фейсбук профила си тя публикува снимки на изпадналите в беда кучета, заедно с призив да им се помогне.

Кучета скелети живеят затворени на балкон (СНИМКИ)
netinfo

„Това куче е паднало от балкона, съседи са го прибрали отново в апартамента, където го гледа едно семейство. В жилището има още едно малко куче. Видимо не се грижат за тях, голямото куче е порода голдън ретривър, слабо е като скелет. Кучетата стоят на тази тераса без храна и вода. Не ги разхождат. Кучето намира спасение единствено като скочи от балкона. Ако се случи това за втори път, може би ще е пагубно за него. Търсим съдействие двете кучета да бъдат изведени от този неподходящ за тях дом преди да е станало прекалено късно", пише Петрова.

Кучета скелети живеят затворени на балкон (СНИМКИ)
netinfo

Тя разкрива, че са водени преговори с обитателите на апартамента, но те отказвали да дадат кучетата „нито с пари, нито без". Уточнява се, че вече са изпратени екипи на институции от Варна и се очаква кучетата да бъдат изведени от апартамента още днес.