Герберите от областта са единодушни:  Бойко Борисов да води листата във Варна
Герберите от областта са единодушни: Бойко Борисов да води листата във Варна / netinfo

Бойко Борисов беше избран за водач на варненската листа на ГЕРБ за парламентарните избори. С пълно единодушие герберите от цялата Варненска област гласуваха неформалният им лидер да ги поведе в битката за национален парламент. Това се случи вчера на нарочно проведеното областно събрание на политическа партия ГЕРБ.
На форума бяха определени и останалите имена, които ще попълнят листата на ГЕРБ в морската столица. Бяха номинирани 18 от членовете на партията. От тях най-много гласове е получил председателят на областната организация на ГЕРБ Павел Димитров. На голямо доверие от съпартийците си се радват още зам.-кметът Свилен Крайчев, председателят на партийната структура в Провадия д-р Светлозар Неделчев, колегата му от Аврен Емануил Манолов, зам.-директорът на МБАЛ „Св. Анна” д-р Красимир Петров, председателят на групата общиски съветници от ГЕРБ адвокат Емил Радев, Димитър Атанасов, председател на „ГЕРБ – предприемачи” Варна и други.
Гласуването се е провело тайно, а 7-членна комисия е броила гласовете след това.
Номинациите  ще бъдат изпратени до Изпълнителната комисия на ГЕРБ, където е възможно списъкът да претърпи промени.
Преди броени дни председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви във Варна, че Бойко Борисов ще води листата в морската столица само при положение, че Сергей Станишев е начело на варненската листа на БСП. Премиерът все още не е казал „да” на своите във Варна.