Фоторепортер отказва самоубиец да скочи от Аспаруховия мост
Фоторепортер отказва самоубиец да скочи от Аспаруховия мост / netinfo

Фоторепортерът на вестник „24 часа” Орлин Цанев помогна в разубеждаването на мъж да сложи край на живота си със скок от Аспаруховия мост.

24-годишният ром Станимир Асенов решил да се самоубие заради жената на детето му, която го напуснала 10 дни по-рано. В неделя надвечер той взел такси до началото на моста и продължил пеша по него. Там го забелязал преминаващият с кола Орлин, който се обадил в полицията. Преди да дойдат психолозите фоторепортерът направил опит да разубеди застаналия до парапета Станимир. Той предупредил Орлин да не се приближава, защото ще скочи. "Спрете, ще скоча" казал младият мъж и на пристигналите полицаи. Те обаче тръгнали към него и успели да го хванат, докато Станимир се държал само с една ръка за парапета от външната му страна и висял във въздуха, описва случая в.”24 часа”.

Това е вторият опит за самоубийство на нещастно влюбения ром, който преди време се опитал да се отрови с хапчета. Причината да посегне на живота си тогава също била с 5 години по-младата му приятелката Туркиян. Двамата имат 4-годишен син, но жената напуснала Станимир и се върнала при родителите си.