Епископ Тихон: Митрополит Кирил починал от хипотермия
Епископ Тихон: Митрополит Кирил починал от хипотермия / Btv

Слуховете за насилствена смърт на Варненския митрополит са абсолютна измислица. Кирил е починал от удавяне и по-точно от хипотермия - гмурнал се на дълбочина със силно студено течение. Такава информация получил от Варна епископ Тихон - председател на катедралния храм „Александър Невски”, каза самият той пред бТВ.

Още вчера разследващите инцидента с митрополит Кирил отхвърлиха всякакви сценарии за насилствена смърт, потвърдиха като причина за кончината на духовника удавяне.

„Учудихме се много на случилото се вчера, защото той бе добър плувец. Но ние, хората, винаги надценяваме себе си. Истината е, че като попадне на такова студено течение човек, мускулите му се вцепеняват и нито може да диша, нито да се движи”, допълни столичният духовник.

Той определи покойния митрополит Кирил като „силно обичан и мразен” човек. „Произношението му беше доста неясно, но пък беше с ясни изказвания. По-добре е да си спомняме за него не за прескъпия му автомобил, който между другото не е нищо особено, а с грижите за младите наркомани в епархията му”, коментира още Тихон.