Даниела Димова официално седна в шефското кресло на ТМПЦ
Даниела Димова официално седна в шефското кресло на ТМПЦ / Даниела Димова

Новият директор на Театрално-музикалния продуцентски център във Варна Даниела Димова днес официално встъпи в длъжност, след като назначението й беше парафирано от министъра на културата Вежди Рашидов, съобщиха от пресцентъра на културното ведомство. Димова, която до скоро беше арт директор на Операта, седна в шефския стол след конкурс, на който в заключителния етап успя да пребори двамата си конкуренти - Костадин Бандутов, бивш директор на ДТ “Ст. Бъчваров”,  и Юли Дамянов, диригент в Музикалния театър “Ст. Македонски”.

Новият директор на ТМПЦ неотдавна заяви за Дарик, че от момента, в който официално встъпи в длъжност, ще направи всичко възможно да върне публиката в театъра. А това по думите й може да стане с висок художествен продукт, следван от агресивна реклама. Тогава Димова обеща, че като оперен човек няма да дава рамо на Операта, а ще се опита да крепи баланса между двете изкуства – музикалното и драматичното.

Кой ще заеме поста на Димова като арт директор на Държавната опера, както и кой ще бъде артистичен директор на театъра, все още е  рано да се каже. Техните имена ще станат ясни след специални конкурси.

Даниела Димова е певица със сопранов репертоар и с много изяви в страната и по света в творческата й биография. На публиката е известна като  Розина в "Севилският бръснар", Джилда в "Риголето", Виолета в "Травиата", Лейла в "Ловци на бисери", Адина в "Любовен еликсир", Мюзета в "Бохеми".