Черно море спря Лудогорец до фаталните 13
Черно море спря Лудогорец до фаталните 13 / Добри Атанасов

Лудогорец загуби първи точки на свой терен през този сезон в Първа лига, след като завърши 1:1 срещу Черно море, в двубой от последния есенен кръг на шампионата, съобщава gong.bg.

Лудогорец бе в серия от 13 поредни победи, но тя приключи в края на 2016-та година.

Черно море се представи отлично в защита, и продължи да не допуска много  попадения. В последните си вече осем мача "моряците" не са допускали повече от 1 гол във вратата си.

Варненци бяха и без някои основни футболисти, но това не им попречи да се борят до края, макар че играха и 20 минути с човек по-малко.

Въпреки загубените точки, Лудогорец остава убедително лидер в Първа лига с 47 точки, а Черно море изравни ЦСКА-София на третата позиция, с по 32 точки.

Първото полувреме премина малко по-постно, като Лудогорец прие атаките на Черно море.

Лукас Саша отправи първия точен удар за домакините, със странична ножица, още в 13-та минута, но бе слаб, за да затрудни Коварж.

Черно море имаше също своите възможности преди почивката, като в 28-та минута защитата и Милан Борян сгрешиха в преценката си, но за техен късмет гостите стигнаха само до корнер.

В 43-та минута се откри и най-чистата възможност за Черно море, след центриране на Влади Романов отляво, Ян Малик в наказателното поле бе непокрит, но не успя да засече топката от въздуха.

И двата гола паднаха само за минута и половина, малко след старта на второто полувреме.

В 49-та минута, Лудогорец откри след ужасна грешка на защитата на Черно море. Първо Стефан Станчев не успя да спря Кешеру, а след това и Пламен Николов не изчисти, а остави топката за румънеца, за да се разпише той необезпокояван.

В 51-та обаче равенството бе възстановено от Марек Кузма. Това стана факт, след като при центриране отдясно, първият удар на Коконов бе спасен, но след това Кузма засече в мрежата.

Черно море се оказа с 10 души на терена, след като Даниел Георгиев в рамките на четвърт час си изпроси 2 жълти картона. В 76-та минута той бе изгонен от Никола Попов, макар че някои действия на рефера поставиха въпросителни върху решенията му. Попов спести червен картон за Натанаел по-рано в мача, за удар в лицето, а даде и сериозно продължение в края на срещата, и продължение на продължението.

Стражът на Черно море Коварж се оказа ключът към успеха, макар и частичен, за варненци, и спаси всичко до края. Марселиньо пък не успя да се разпише, и бе спрян от гредата в 85-та минута.

Никола Попов вбеси сериозно и Георги Иванов-Гонзо, с огромното продължение, и с бавенето на смяната в добавеното време, която искаше наставникът на Черно море.

 

 

 

Старши треньорът на Черно море Георги Иванов – Гонзо поздрави своите момчета за равенството 1:1 срещу Лудогорец в 19-ия кръг на Първа Лига, който е последният преди началото на зимната пауза. Наставникът на варненци заяви, че много доволен от своя тим, в който днес получиха шанс за изява много момчета, които не играят толкова често.

„Ако кажа, че е справедлив резултата, ще излъжа по няколко причини. Първо, Лудогорец е много класен отбор и е с класа над всички български отбори. За да постигнеш равен на техен терен, футболистите трябва да са се раздали максимално“, допълни Гонзо пред камерата на DIEMA SPORT.

“Второто - това, за което трябва да съжаляваме, че е имахме 3-4 много чисти възможности, които изпуснахме. Не много отбори създават толкова шансове срещу Лудогорец тук. Третото, на което се радвам, че постигнахме този резултат без много основни футболисти. Радвам се за момчетата, които ги заместиха и се раздадоха докрай – и физически, и тактически.“

„Благодарих на момчетата още в съблекалнята за работата през последните 6 месеца. От седмица на седмица те подобряваха играта си, започнаха да привикват към изискванията. Мога да бъда горд от този отбор и тези момчета. Има такива сред тях, които бяха и миналата година тук, когато отборът имаше серия от 12 мача без победа.“

„Когато взехме Пжемисъл Коварж през лятото, сложихме фиксирана сума за освобождаваща клауза в договора му. Вчера момчето дойде и много коректно обясни, че Спарта Прага ще плати тази сума. Ние не можем да му пречим. Голямо благодаря и за него. Не може да подценяваме тази позиция на вратаря. Имаше мигове, когато изпитвахме колебания на този пост, а това се отразява върху цялата защита.“

„Променихме програмата за подготовката – няма да ходим в Турция предвид атентатите. Преценихме, че няма нужда момчетата да под стрес. Ще ходим в Гърция. Надявам се, когато един треньор работи 6 месеца с отбора, да получи шанс да работи и през следващите 6“, добави Гонзо.