/ Правителствена информационна служба
Магистрала Хемус се строи на пълни обороти, каза премиерът
"Случаите на коронавирус се увеличават, но мисля, че се движим в границата на разумния риск". Това каза премиерът Бойко Борисов от Варна във връзка с ръста на заразените във страната. Той посочи, че завишеният брой на инфектираните с Covid-19 днес са дължи на неотчетените вчера проби от Доспат. 

"Умоляваме хората, да не си мислят, че това е приключило. Радостното е, че не е толкова свирепо. Много хора го прекарват леко, така че да пазим възрастните хора и тези със съпътстващите заболявания", подчерта министър-председателят. 

Борисов във Варна: Брюксел иска да види метро и в други големи градове

„Няма да има забавяне в процеса за влизане в Еврозоната заради коронавируса.“, каза още Бойко Борисов. „Вчера минаха аукционите. С комисар Маргрете Вестагер имам днес разговор, за да можем да сме сигурни, че абсолютно всичко, което касае банковия съюз, е наред. Това е най-важното за България. Продължаваме да прибираме стотици милиони от КТБ и от други фондове, които бяха изнесени, а във същото време Банковият съюз гарантира това да може да се случи. Затова е този контрол на Европейската централна банка. За банковата ни система това е изключителен успех и дисциплина и гаранции за вложителите в банките. Докато не тръгне немската и френската икономика икономиката трудно ще се възстанови, защото близо 250 – 300 завода в момента работят на минимални обороти. Това, което може да работи, работи“, посочи той.

"Хемус" се строи на пълни обороти, тия дни мисля да ходя от Боаза, посока Плевен. От вчера вече на пълна мощност се работи Ботевград-Мездра.Трябва до няколко дни от двете страни на Търново, по целия профил на "Хемус" да се работи на пълни обороти. Покрай Търговище не съм минавал. Така че това което сме обещали Хемус и Северозапада се прави на пълни обороти", съобщи още Борисов.

"Толкова политически проекти имам, за да си губя времето да коментирам Божков", отсече той. „Демокрация е, всеки може да прави каквото си иска. Какво ме интересуват на Божков проектите. Като се явят на избори, всички ще се видим“, заяви премиерът.