Арест за престъпна група от наркопазара във Варна
Арест за престъпна група от наркопазара във Варна / netinfo
Петима мъже от Варна, обвинени, че са част от престъпна група за разпространение на наркотици в града, от днес са в ареста. Това съобщиха от пресслужбата на Варненския окръжен съд.

Братята Иван и Димитър Бакалови, Мирослав Калчев, Живко Едрев и Венцислав Музиков са привлечени като обвиняеми за тежките умишлени престъпления. Мъжете са задържани във Варна при полицейска акция вчера, като от тях е иззето наркотично вещество. Димитър е задържан последен, след като се е явил доброволно в полицията за справка.

Касае се за организирана престъпна дейност, свързана с контрола и разпространението на наркотици в морската столица. Доказателствата сочат ръководните функции на Иван и Димитър, които са осъществявали връзките с наркопазара на значително по-високо ниво. Братята са с чисто съдебно минало. Мирослав, Живко и Венцислав са с богата съдебна биография. Всеки един от тях е осъждан по няколко пъти, в т.ч. и за наркопрестъпления. Мирослав и Венсислав са наркозависими, като последният прави опит и да се лекува. Едрев е бил предсрочно освободен от затвора през март миналата година, а Мирослав през февруари 2006-та.

Въпреки пълните им самопризнания, направени пред съдия, петимата ще останат в ареста заради усложненото им съдебно минало и престъпна дейност.