Арест за двама от организирана група за престъпни посегателства
Арест за двама от организирана група за престъпни посегателства / netinfo
Варненският окръжен съд потвърди мерките за неотклонение "задържане под стража", определени спрямо Мирослав Михалев и Стоян Радев, обвинени, че са част от организирана група за престъпни посегателства, изнудване и отвличане, действала във Варна. Това съобщиха от пресслужбата на Съдебната палата.

Днес съдът прие писмо от Главния прокурор, че удължава с още 2 месеца разследването, което започна през юни миналата година и би трябвало да приключи през месец май 2008. Въпреки протестите на адвокатите на двамата обвиняеми, че продължаващият повече от 10 месеца арест вече се превръща в репресия, съдът остави Мирослав и Стоян в ареста, като се съобрази с безспорните доказателства, които обосновават предположението, че двамата са съпричастни към престъпленията, за които се разследват. Нещо повече. В края на януари тази година спрямо Стоян е възведено ново обвинение за пране на пари, което също е тежко по смисъла на закона.

По това дело повече от 10 месеца се разследват 7 лица - освен Михалев и Радев, обвиняеми са Петър Благоев, Николай Илиев, Ангел Колев, Николай Тошев и Николай Петров. Спрямо всички мъже са повдигнати обвинения за участие в организирана група за престъпни посегателства, изнудване и отвличане. Обвинението твърди, че те са част от група за контрол над наркопазара във Варна. Членовете на "наказателната бригада" отвличали предимно улични пласьори и след побой и заплахи ги принуждавали да "работят" за тях. Става дума за интензивна престъпна дейност, извършвана с фрапираща бруталност. "Жертвите" са подбирани внимателно, изнудвани, тормозени и заплашвани, след което са били принуждавани да продават дрога за групата.