/ БТА
Демонстрационно пробно гласуване със специализирани устройства за машинно гласуване се организира в област Търговище. Вече са доставени три машини с инсталирана демо версия за гласуване, съобщиха от Областна администрация.

Последен срок общините да публикуват списъците със заличените от регистрите им гласоподаватели

РИК-Търговище обяви график, по който всяка от машините ще бъде в населените места на областта, за да могат желаещите граждани да се запознаят с машинното гласуване преди изборния ден.

Членове на РИК, разпределени в три направления, ще бъдат в населени места на община Омуртаг. На 1 юли машините ще бъдат на разположение на жителите на селата в община Попово.

Янев: Пристигнаха допълнителните машини за предстоящите избори

В петък машините отново ще бъдат в община Омуртаг. През двата почивни дни пробно ще могат да гласуват жители на населените места в община Търговище. Очаква се през следващата седмица демонстрационните машини да бъдат в населените места на общините Антоново и Опака.

Също през идната седмица с машините ще могат да пробват гласуване и жителите на общинските центрове на територията на област Търговище. За работа с машините за гласуване ще бъдат обучени и членовете на секционните избирателни комисии. Това ще става по предварително изготвен от РИК-Търговище график в дните преди вота.