/ Пресцентър МВР
Има задържани
Шестима души, съпричастни към отглеждане на конопени растения в Търговище, са задържани за срок до 24 часа от служители на сектор „Специализирани тактически действия“.

Разбиха голяма наркооранжерия в Пазарджишко (СНИМКИ)

Действията започнали преди повече от месец след получена информация за нерегламентирана дейност по отглеждане на конопени растения на двама мъже от Шумен. Криминалисти започнали да наблюдават масивна двуетажна постройка в Търговище и установили, че мястото се посещава често от мъж.

марихуана
Пресцентър МВР


В ранните часове на 11 август криминалисти от ГДНП, Търговище и Шумен проверили помещенията и задържали двама мъже от Шумен и  жена от Велики Преслав при влизането им в халета в  масивната постройка в покрайнините на Търговище. Малко след това на място пристигнали двама 40-годишни мъже от Велики Преслав и 37-годишен мъж от Търговище, които също са задържани.

мариуана
Пресцентър МВР


Открити са шест огромни помещения за отглеждане на марихуана, разположени в двуетажната промишлена сграда.  В четири от тях се полагали грижи за над 7000 саксии, засадени с растения от рода на конопа. Всички помещения били оборудвани с високотехнологични лампи, системи за климатизация, вентилация, контрол на влажността на въздуха и температурата. За растежа на насажденията били ползвани обогатена почва и препарати за стимулирането им.

марихуана
Пресцентър МВР


Иззети са близо 42 кг суха тревиста маса, която при направения полеви наркотест реагирала на марихуана. На първия етаж в сградата било обособено помещение за сушене на зелената листна маса с оборудване за дробене на конопените растения. Всички системи се поддържали от мощен дизелов електрогенератор за производство на електричество, захранван с гориво от големи съдове.

Бургаски криминалисти разкриха нива с коноп, има задържани

Според криминалисти плантацията в Търговище е най-добре оборудваната и с най-голям брой  растения от рода на конопа, на която са попадали служителите на реда в областта.

марихуана
Пресцентър МВР


Благодарение на успешната спецоперация до пазара не е стигнало огромно количество от високорисковото наркотично вещество.

Открити в задържаните са още наркотични вещества и голяма сума пари.

марихуана
Пресцентър МВР


Действията по разследването се осъществяват  и към момента.
 
Пресцентър МВР