/ снимка: Dariknews.bg, архив
Открита и унищожена е бракониерска мрежа на язовир „Ястребино“ край Антоново. Намерената в нея риба е освободена във водата. Акцията на екип на Централната рибно-опазваща организация  (ЦРОО), клон Ястребино, е осъществена тази нощ, съобщи за БТА ръководителят Шенол Хасанов.

Проверката на водоема е рутинна. Представителите на природозащитната организация влизат във водата с лодка и се натъкват на бракониерската мрежа. Съоръжението е било пуснато във водата под село Трескавец. Откритата в мрежата риба от вида каракуда и шаран е пусната обратно във водата. Мрежата с дължина 60-70 метра не е нова и е унищожена.

Хасанов заяви, че проверките на водоема, който се радва на голямо видово многообразие, ще продължат. „Риба има, важното е да се опази“, категоричен е той. Според него в момента се търси хищната риба – костур, бяла риба и сом. Другата вече се е скрила.

Това е поредната успешна акция в борбата с бракониерите на доброволците от ЦРОО. Както БТА съобщи, на 12 декември от водоема бе извадена мрежа с дължина около 100 метра. Благодарение на бързата реакция на екипа в съоръжение не е имало много уловена риба, тъй като те са успели да го извадят много бързо след поставянето му във водата. 
Боряна Димитрова/БТА