/ iStock/Getty Images
Направени са общо 395 броя PCR-теста на жители на област Търговище. Пробите са обработени в лаборатория по микробиология и вирусология към УМБАЛ "Света Марина" във Варна.

Първият заразен с коронавирус в Търговище почина

Всички получени резултати са отрицателни, с изключение този на починалия вчера в МБАЛ-Търговище 53-годишен мъж от поповското село Зараево. Областният управител на област Търговище Митко Стайков изказа искрени съболезнования към близките на починалия, съобщиха от Областна администрация.

"Нека съхраним духа си и да спазваме правилата за превенция срещу COVID-19", апелира Стайков. Той подчертава, че не е редно да подценяваме сериозността на пандемията, дори напротив - необходимо е да бъдем силно отговорни и самодисциплинирани, за да опазим здравето и живота си.

53-годишен мъж е първият заразен с COVID-19 в Търговище

От началото на извънредното положение до 18 май на територията на област Търговище са били карантинирани общо 2092 души, допълват от областната управа. За 1523 от тях 14-дневният период на домашна изолация е изтекъл.

Под наблюдение остават 597 жители. 424 от тях се наблюдават ежедневно от общопрактикуващи лекари, а останалите 173 - от служители на РЗИ в Търговище.