/ iStock/Getty Images
"Почина болният от коронавирус в Търговище. 53-годишният мъж, жител на поповското село Зараево, е издъхнал тази нощ в 4:00 часа", каза за областният управител на Търговище и председател на местният щаб за борба с COVID-19 Митко Стайков.

53-годишен мъж е първият заразен с COVID-19 в Търговище

Мъжът бе настанен в Инфекциозното отделение на МБАЛ-Търговище. Бил е поставен на изкуствена белодробна интубация през последните четири дни. До снощи е бил в стабилно състояние. "Картината при него се разви типично и в пълен обем за болестта", коментира главният лекар на областната болница д-р Иван Светулков.

Трупът на пациента, при когото болестта бе потвърдена на 8 май, е в патологичното отделение. Предупредени са траурните агенции в областта. Предстои той да бъде транспортиран в затворен ковчег до родното му село.

46 нови случая на коронавирус у нас, заразата стигна и Търговище

"Според изискванията, ще бъде погребан в тесен кръг, без да се отваря ковчегът", уточни Стайков. Семейството му е все още е под карантина, която изтича след 2 дни.

В здравното заведение ще бъде извършена цялостна крайна дезинфекция. Предстои изследване на персонала от ОАРИЛ и Инфекциозното отделение на болницата в Търговище.
БТА