/ iStock/Getty Images
Пожарът възникна на 6 ноември
Локализиран е мащабният низов горски пожар в Антоновско, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Търговище Ани Кръстева. Пожарът възникна на 6 ноември около 9:00 часа в землището на село Свирчово. Борбата с огъня продължи часове наред.  

И днес на отделни места все още е имало тлеещи участъци, което е изисквало постоянно наблюдение с оглед готовност за незабавна реакция, ако огънят се разгори отново.
На терен са работили няколко екипа на районните служби ПБЗН с пет противопожарни автомобила. Дейността на екипите е била допълнително затруднена от силно пресечения и трудно достъпен, а на места – и доста стръмен, терен. 

И през цялата нощ срещу днешния ден в района са дежурили екип на РСПБЗН-Антоново и Държавното горско стопанство в Омуртаг. Наблюдението на района продължава.

Михаил Михайлов – началник на Районната служба в Антоново поясни, че огънят е овладян.

„На места има тлеещи чукани, гората е смесена, а боровите дървета горят лесно. Надяваме се нещата да се нормализират, защото валеж от дъжд се очаква чак в петък“.

По предварителни данни огънят е унищожил около 1200 декара смесена гора, но точният размер на засегнатите площи и нанесените от огъня щети ще бъде установяван тепърва. По случая в Районното управление в Омуртаг е започнато разследване.
БТА