/ Снимка: Георги Димитров
Ледената пързалка в Търговище отваря днес. Съоръжението е с площ от 450 кв. м. Както и през миналата година, то е разположено на площадката за спорт и култура "Стадиончето", зад Центъра за младежки дейности и инициативи.

Входът е от ул. "Св.св. Кирил и Методий", съобщиха от общинския пресцентър. Пързалката ще функционира при строги противоепидемични мерки. Тя ще работи от 10:00 до 22:00 часа всеки ден. Влизането ще се осъществява на сесии, с продължителност от един час.

Коледният дух влезе с дарение в училище в Търговище

Едновременно ще бъдат допускани не повече от 30 души. Желаещите могат да запазват час и предварително, на тел. 089/ 448-8372. Цената за вход е три лева на час. За наем на кънки ще се доплаща по два лева. Начинаещите могат да наемат и обучителни тренажори.

Цената за ползването им е пет лева за половин час. И през тази година пързалката ще се стопанисва от общинските предприятия "Флора" и "Социални и охранителни дейности".

Служителите им ще следят и за спазването на мерките. Предвижда се съоръжението да функционира до края на февруари 2021 година.
БТА