/ iStock/Getty Images
"Коледният дух влезе с дарение в търговищко училище. Ръководството на Трето ОУ "П.Р. Славейков" е получило училищно обзавеждане - маси и столове, от местна фирма за производство на кабелни системи", съобщи директорът Наталия Миланова.

Дарени са 26 ученически маси в комплект с 52 стола. Мебелите са ползвани от друго училище в Швейцария, но са в идеално състояние. Две класни стаи в търговищкото училище са вече обновени и очакват своите славейковци.

Надяваме се да ги ползват след Коледната ваканция - каза Миланова и благодари на даритерите - Ойген Петеханс и Радка Бонева - мениджъри на фирмата в Търговище, за оказаното внимание, ангажираността и благородна постъпка в подкрепа на учениците.

Дарението е осъществено със съдействието на кмета на Търговище Дарин Димитров и секретаря на общината Христалина Халачева.

През тази учебна година в Трето ОУ "П.Р. Славейков" отбеляза 41 години от създаването си. В него се обучават 260 деца от уязвими групи, жители на десет населени места на община Търговище.
БТА