затвор
затвор / Thinkstock/Getty Images
Българин, осъден в Полша на 4 години лишаване от свобода за трафик на хора, склоняване към проституция и употреба на наркотици, ще изтърпява наказанието си в български затвор. 39-годишният Даниел Добрев от Добрич бил признат за виновен от Окръжния съд в полския град Плоцк, който му наложил наказание 4 години лишаване от свобода за четири престъпления по полския наказателен закон.

Осъдиха условно мъж от Добрич за разпространение на наркотици

Присъдата срещу него била произнесена на 16 март 2017 г. , след като 39-годишният подсъдим бил издирван с Европейска заповед за арест. С решение на Добричкия окръжен съд от 2 февруари 2016 г. било допуснато изпълнението на заповедта и Добрев бил предаден на полските съдебни власти.
 
По българското законодателство извършените в Полша престъпления от Добрев отговарят в българския Наказателен кодекс на трафика на хора с цел да бъдат използвани  за  развратни действия, транспортирането им през границата на страната, склоняването им към употреба на наркотици и проституция. Днес състав на Варненския окръжен съд със свое определение реши Даниел Добрев да изтърпи наказанието лишаване от свобода за срок 4 години в български затвор.