/ Държавна опера Стара Загора
 
Едно от най-очакваните събития  в лятната програма на Старозагорската опера е спектакълът на операта „Тоска“ от Джакомо Пучини на сцената на Античния форум „Августа Траяна“ на 16 юли, от 21.00 часа с  участието на звездата на Метрополитън опера и световните оперни сцени Желко Лучич.
 
Световно признатият баритон идва за първи път в България по покана на директора на Старозагорската опера Огнян Драганов.
 
Желко Лучич ще си партнира на 16 юли с оперната дива Цветелина Василева, която ще бъде в ролята на Флория Тоска и с тенора Ивайло Михайлов – в ролята на художника Марио Каварадоси.
 
С този спектакъл Старозагорската опера ще отбележи тридесетгодишната творческа дейност на изключителното българско сопрано със световна кариера Цветелина Василева.
 
Диригент Ивайло Кринчев, режисьор Огнян Драганов. Участват солистите Александър Марулев, Иван Кабамитов, Ивайло Йовчев, оркестър, хор, децата от Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки”, представители на Прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур”. Диригент на хора Младен Станев.
 
Специално за сцената на Античния форум „Августа Траяна” се подготвя нова сценография от художниците Венцислав Петров и Иван Господинов.
 
Държавна опера Стара Загора