ремонтиран участък
ремонтиран участък / АПИ
Завърши рехабилитацията на над 15 километра от пътя Чирпан-Симеоновград. Проектът е за над 12 млн лева и се съфинансира от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

Третокласният път е алтернативен маршрут на АМ „Марица“ и на пътя Поповица – Хасково. Отсечката е основна връзка на малките населени места в региона с Чирпан и Димитровград и осигурява техния достъп до ж. п. гара Чирпан и летище Пловдив. Ремонтираният участък е с нова пътна настилка и възстановено отводняване. Монтирани са нови мантинели, пътни знаци и маркировка. Обновен е и мостът над Стара река при 13-ти километър.

Със средства от ОПРР се ремонтират 50 км от пътя Чирпан - Симеоновград. Рехабилитацията на цялото трасе е разделено на три лота, а трафикът по обновената отсечка се осъществява без ограничение.

Строителните дейности на лот 19 са изпълнени от „Пътища Пловдив“ АД. Стойността на договора е 11 922 748,34 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от „План Региони“ ДЗЗД.
АПИ