/ ThinkStock/Getty Images
Националната инициатива "Коледа за всяко дете", организирана от Националното сдружение на сираците в България, достигна и до децата и младежите от Домовете за деца, лишени от родителска грижа в Стара Загора.

Председателят на Сдружението Слави Михайлов и Д-р Антония Тодорова, началник на отдел ЗСД на община Стара Загора посетиха Домовете "Теофано Попова" и "Мария Терезия".

Освен празнични торбички с лакомства всичките 18 възпитаници получиха и мобилни телефони, като подарък от "Техномаркет".

От д-р Тодорова децата научиха, че няма да бъдат разделяни и остават в Стара Загора до края на учебната година-месец юли 2021 година.

Тук е моментът да благодарим на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и неговия екип за човешкото отношение и адекватна подкрепа към тези деца, пише в социалната мрежа председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов.

Нов Център от семеен тип за младежи без увреждания ще бъде създаден в сега действащия Дом „Мария Терезия“. Новата социална услуга ще позволи на децата от трите Дома да останат в Стара Загора и да завършат учебната си година въпреки предстоящото им закриване, решиха на последната за годината сесия общинските съветници в Стара Загора.