/ Община Стара Загора
“ДОБРОТВОРСТВОТО… непременно ще дойде, няма да закъснее!” е мотото, което през тази година ще напомня, че добротворството променя, помага, подкрепя, спасява. То ни достига в точния миг, в точното време.
 
Сдружение “Самаряни” отново предизвиква хората да отличат и номинират съвременните примери на проява на доброта, отстояване на ценности и добродетели, особено, при оказване на помощ и подкрепа на хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда.
 

Номинациите продължават до 1 ноември, в специалната пощенска кутия на доброто, позициониранa на Централна поща - гр. Стара Загора, онлайн на www.samaritans.bg/dnes или на адрес: гр. Стара Загора, ул. “Патриарх Евтимий” № 57, Централно управление на Сдружение “Самаряни”.
 
В книгата на доброто са записани имената на следните носители на годишната награда “Добрият Самарянин”: Стефан Стойчев, спасителят от автомагистрала „Тракия“; Мануела Малеева и д-р Бруно Франиер, благодетелите, подкрепящи деца с ортопедични проблеми в затруднено положение; Мария Попова, превърнала се в майка за момче от институция; Милен Минков, спасил удавник в бесните вълни на Ахтополския залив; Красимир Иванов, спасил живота на възрастен мъж; Мария Жекова, дарила имот в полза на талантливи деца, Таня Славова, превърнала се в ангел-спасител за младо момиче и Петко Димов, който не се поколеба да се хвърли в езеро “Загорка”, за да извади давещо се дете; за изключителен принос - Джонатан и Даниела Августин за подкрепата им към бездомните деца и техните семейства и развитието на самарянството в региона; за геройство без граници (посмъртно) - Пламен Петков, който спаси 5 годишно момиченце, но загуби живота си в ледените води крайна плажа в Западен Уитеринг, Южна Англия.