Започва наблюдение на обществена поръчка на Общината
Започва наблюдение на обществена поръчка на Общината / Dariknews.bg

Стартира обществено и медийно наблюдение на документите и процедурите по възлагане на обществена поръчка за ремонт на училища и детски градини по проект "За децата на Стара Загора-с отговорност и любов".

Според Камарата на строителите процедурата не беше проведена и спечелена честно и прозрачно, а до момента три от общо 19-те фирми, подали документи за търга, обжалват решението пред Комисията за защита на конкуренцията.

"Управителният съвет на Камарата реши да потърси съдействие от Асоциация "Електронно управление" за провеждане обществено наблюдение по случая", обясни председателят на Камарата Кольо Колев. Наблюдението ще продължи около един месец, след което ще бъде изготвен заключителен доклад. Документът ще бъде предоставен на ОЛАФ, министъра на Регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, кмета проф. Танчев и всички фирми, участвали в наблюдението.

"Утре имаме среща и с кмета проф. Светлин Танчев, който също ще бъде запознат с процедурата. Общественото наблюдение не може да определя вина, но доказателствата, които съберем са валидни пред съд и прокуратура ", коментира адвокат Марин Божков.

Екип от шест човека, трима от които експерти, ще провери условията и критериите за избор на фирмата-изпълнител.