/ Община Стара Загора
Започна монтирането на коледната украса в Стара Загора.

Вече е поставена светещата украса по стълбовете на уличното осветление и гирлянди и звезди на сградата на местната администрация, които ще допълват цялостната феерия от светлини. Коледни украшения има вече в парковете „М.М.Кусев“, “Артилерийски“, „Зеления клин“ и „Александър Стамболийски“ (Алана).

Коледна звезда - красиво, но капризно цвете

В подготовка е и монтирането на къщичките от Коледния базар, които ще бъдат разположени до Музея на религиите, както и в част от кварталите на града. Магичните магазинчета ще отворят врати на 1 декември и цял месец ще предлагат на старозагорци ръчно изработени коледни украси и подаръци.

На територията на коледните и новогодишни базари е разрешена продажбата само на детски играчки, дребни подаръчни комплекти, коледни аксесоари и украса, скара, вурстове, вино и пакетирани захарни изделия.

Забранена е търговията с цигари и алкохолни напитки с действително алкохолно съдържание над 18 % vol., пиротехнически изделия и взривни вещества, които създават опасност за живота и здравето на гражданите, както и конфекция, трикотаж, бельо, промишлени стоки.

Светлините на Коледната елха в Стара Загора ще светнат на 2 декември. Тържеството им запалване ще бъде на площада пред община Стара Загора от 17:30 часа.

Дядо Коледа ще приветства малки и големи, запазили в себе си вълшебството на красивите декемврийски празници, а след това заедно ще потопят Стара Загора в пъстри светлини.

Празничен концерт на Детско-юношеска студия за опера и балет при Операта ще допринесе за настроението и усмивките в петъчната вечер. Това е и първото събитие, даващо начало на богата програма за зимните празници, която ще завърши с Новогодишно веселие с оркестър „Авлигите“ минути преди началото на 2023 година.
БТА