Загорче
Загорче / netinfo
Снимки от най-запомнящите се моменти на загорчетата получи главният художествен ръководител на ансамбъл „Загорче” Венелин Кръстев. Дарът е за изцяло обновената репетиционна зала на старозагорските таланти.
 
Близо два месеца Кръстев, Тони, Краси, пораснали загорчета и техните семейства замениха танца, музиката и песента с четка, боя и енергия. Всички те запретнаха ръкави и участваха в ремонта на репетиционната, хоровата и оркестровата зала в бившия Пионерски дом.

Загорче
netinfo


"Трябваше доста време да ме убеждават, че това е възможно да се случи. При всеобщия нихилизъм царящ навсякъде и във всичко - бях скептично настроен.
Случи се! Имаме една общност, която е голяма сила! Има връзка между толкова различни и по възраст и по интереси хора, които МОГАТ ДА БЪДАТ ЗАЕДНО!
И мога да кажа само БЛАГОДАРЯ! Благодаря на всички, които подкрепиха това начинание! 
Не знам, дали всички деца ще разберат това, но когато порастнат, вероятно ще могат да го оценят. И ще бъдат едни по-свестни хора - като вас, големите. Порастнали, но завинаги загорчета”,
написа в социалната мрежа Венелин Кръстев дни преди довършителните дейности.

Загорче
netinfo

А в тях се включиха загорчета от старата гвардия -Сашо Зотев, Борис Драганов, Данаил Бъчваров (Тарльо).

До днес. Когато в 19.30 часа лампите в репетиционната зала светнаха, за да посрещнат днешните загорчета на първата им за новия сезон репетиция.

Загорче
netinfo


Нова зала, нов сезон, нов репертоар и нови предизвикателства очакват децата на Стара Загора, които обичат фолклора и се доверяват напълно на своите ръководители, за да ги поведат за ръка и научат на най-доброто. А то предстои, убеден е гл. худ. ръководител на ансамбъла Венелин Кръстев, който пожела на всички успешна година. „Желая ви да сте здрави, да сте отличници в училище и се надявам да идвате с желание, за да правим заедно красиви неща. Бъдете добри домакини и пазете залите си. Гордейте се с името „Загорче”.

Загорче
netinfo

 
Първата репетиция на ансамбъла може  да видите наhttps://www.facebook.com/darik.starazagora/
 
Залите бяха ремонтирани със събрани средства от благотворителния концерт и дисковете с филма за „Загорче”, с 4000 лева помощ от кмета Живко Тодоров, а проф. Минко Балкански подпомогна доброто дело с 1500 лева. В дарителската сметка към края на месец август бяха преведени 3180 лева.

Да благодаря е малко, написа неведнъж Венелин Кръстев, който днес вече е готов да обърне нова страница, с нови предизвикателства.

А тази година емблемата на Стара Загора отпразнува 40-годишен юбилей. Да направите още по-хубав концерт на 80-годишнина на "Загорче" заръча на най-малките Кръстев. И не забрави да ги насърчи да мечтаят и сбъдват мечтите си. Тук и сега.

...Защото животът е път и движение...