/ iStock/Getty Images
Районният съд в Казанлък остави за постоянно в ареста 25-годишния мъж, задържан след гонка, хулигански действия и шофиране след употреба на наркотични вещества.
 
Съдебното производството се проведе в сградата на Районен съд-Казанлък, дистанционно чрез Скайп-връзка със Затвора в Стара Загора.
 
Повдигнатите му обвинения са за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и извършено при управление на моторно превозно средство, както и управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества или техните аналози.
 
Младият мъж е осъждан два пъти, поддържа близки отношения с криминално проявени лица и употребява  наркотични вещества.
 
При разследването е установено, че задържаният е управлявал автомобила под въздействието на коктейл от наркотични вещества - канабис, амфетамин и метамфетамин.
 
Определението на съда подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжен съд-Стара Загора  в три дневен срок.
 
На 21 март около 9:00 часа в Казанлък, 25-годишният мъж не се подчини на стоп палка на униформените. Той беше заловен след около 20-минутна гонка в насрещното движение по улиците и Околовръстното на града.
 
Преди това униформените използваха стоп патрони, но младият мъж успя да избяга и след около 200 метра от колата му, беше задържан.
 
В социалната мрежа бяха разпространени кадри, на които се вижда, че униформени удрят задържания. Това стана причина те да бъдат отстранени до приключване на дисциплинарното производство срещу тях.
 
В Казанлък бяха организирани протести в подкрепа на полицаите, но мнозина смятат, че действията им са неправомерни.