Задържаха мъж в Казанлък след гонка и стрелба.

Тази сутрин, малко преди 9:00 часа 25-годишен шофирал по бул. „Никола Петков“ в града и не спрял на стоп-палката на униформените.

Започнала гонка с участието на няколко патрулки. Младият мъж навлязъл в насрещното движение на околовръстния път, преследването продължило в града, където колата му отново се движила в насрещното. Наложило се униформените да възпроизведат изстрели и задържали шофьора.

Установено е, че той е без книжка и седнал зад волана след употреба на наркотици.

25-годишният е арестуван, информират от пресцентъра на ОД МВР-Стара Загора.

Мъжът е криминално проявен и осъждан, изтърпявал е наказание лишаване от свобода, никога не е имал книжка.

Срещу него е образувано бързо производство за хулиганство при управление на МПС и наказанието, което се предвижда в закона е лишаване от свобода от 1 до 5 години. Утре се очаква да му бъде наложена мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа. 

Кадри, разпространени в интернет, показват удари от страна на полицаите, а по този повод със заповед на директора на Областна дирекция на МВР е образувано дисциплинарно производство за тежко нарушение на служебната дисциплина.

Пред РУ Казанлък тази вечер се събират хора, в подкрепа на действията на двамата униформени, които са отстранени от работа до приключване на проверката.