/ ThinkStock/Getty Images
Трима телефонни измамници, отговорни и за четири измами на територията на Стара Загора, са задържани от полицията в град Бяла. От 17 декември миналата година до края на февруари те успели да отнемат близо 25 хиляди лева.

Старозагорец хвърли от терасата си 10 600 лева на измамници

Ало престъпниците са заловени след специализирана полицейска операция, с участието на криминалисти от Стара Загора и Русе, координирани от ГДНП, под наблюдението на прокуратурата.

Увеличава се броят на делата за измама по телефона

На 19 март, около 22:00 часа в град Бяла са задържани двама жители на село в Монтанска област, пътували в  лек автомобил "Мазда". При извършено претърсване на колата униформените открили мобилни телефони, 9 970 лева и златни накити, които по първоначални данни са получени при извършени телефонни измами на териториите на Врачанска и Монтанска област.

В Старозагорско телефонни измамници прибраха 130 180 лева от началото на годината

Малко по-късно в Русе е задържан и мъж от Ветово, който е трябвало да получи пренасяните пари и златни накити. На задържаните са повдигнати обвинения и с постановление на РП-Стара Загора е наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража" за срок до 72 часа.