За по-добрa съвместна работа…
За по-добрa съвместна работа… / Дарик Стара Загора

В залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” ще се състои среща на Младежки общински съвет Стара Загора по-късно днес. Темата на дискусията е  “Взаимодействие между ученическите съвети, младежките организации и органите на властта”. Форматът на срещата ще бъде форум, на който ще се дискутира ролята на ученическите съвети при вземане на решения в училището.

 “Целта ние да дадем възможност на Младежкия общински съвет и учениците да работят по добре с местната власт”, разказа в Дарик кафето на Стара Загора младият кмет на града Росица Тонева.

 

Поканен да участва е и кметът на Община Стара Загора проф. Светлин Танчев.

 

Форумът ще бъде разделен на две части – конкурс и дискусия.  В първата част всички ученически съвети ще направят презентация на своята дейност пред компетентно жури.
Надпреварата ще се проведе в две възрастови групи - ученици до и над 14 години. Предвидени са награди за най-добре представилите се, осигурени от Общината. В по-малката възрастова група подаръкът ще е материален, а за по-големите – парична награда от 300 лева, която ще връчи лично кмета проф. Танчев.

Втората част ще бъде дискусия на тема “Взаимодействие между ученическите съвети, младежките организации и органите на властта”. Дебатът ще наподобява популярното телевизионно предаване “Сблъсък”. От едната страна на ринга ще застане началникът на Регионалния инспекторат по образование Любомир Любенов, а от другата, представители на ученическите съвети.

 

Срещата е организирана от Младежки общински съвет, Младежки дом и Община Стара Загора.