ЛИПА
ЛИПА / netinfo
Инициативата отново е на ГК ЛИПА
Гъвкави светлоотразителни ленти с надпис „ПАЗИ МЕ!“ раздават за шести пореден път от ГК ЛИПА, с подкрепата на община Стара Загора. Инициативата е израз на загрижеността на членовете на клуба към безопасността на децата в нашия град. Призивът е „Да пазим децата!“. Те са нашето бъдеще, но нямат спирачки. 

От началото на годината до края на май миналата година в Старозагорска област при пътни произшествия са загинали три деца, а други 20 са били ранени. Две от децата са загинали в автомобили при катастрофи, а едно – като пешеходец. 4 деца до 17-годишна възраст са пострадали като водачи на МПС. 

Традиция: Безплатен транспорт за учениците на 15 септември

България е на първо място в ЕС по брой загинали при катастрофи за 2016 г. – 99 на един милион души. През 2016 г. у нас на пътя са загинали 28 деца, от които 4 като водачи, 20 като пътници и 4 като пешеходци. Ранени са 1160 подрастващи.
 
С тази проява Граждански клуб ЛИПА, който обединява хора от бизнеса и неправителствения сектор с активна гражданска позиция,  стартира програмата си за есенния активен сезон. Клубът ще продължи да работи по различни теми и проекти за: подобряването на жизнената и бизнес среда и условията на живот; създаване на условия младите хора да остават,  да живеят и работят в региона; развитие на гражданското общество в региона; превръщането на региона на Стара Загора в предпочитана дестинация за културно-исторически, балнео, спа и екологичен туризъм.