Възстановиха движението по централния булевард в Стара Загора
Възстановиха движението по централния булевард в Стара Загора / Община Стара Загора

Възстановено е движението по двете платна на реконструирания участък от централния булевард „Цар Симеон Велики" в Стара Загора. В началото на август кметът Живко Тодоров подписа заповед, с която последователно бяха затваряни южното и северното платно в участъка от булевард „Патриарх Евтимий" до булевард „Крайречен".

Окончателно ремонтните дейности трябваше да бъдат приключени на 16 септември. От вчера обаче моторните превозни средства могат да преминават по рехабилитирания участък, обявиха от пресцентъра на община Стара Загора.

Освен полагането на нов асфалт по пътните платна, бяха изградени и нови улични дъждоприемни шахти, с което ще бъде решен въпроса за отводняването на булеварда. Подменени са и ревизионните шахти, които са система „Акопак" (самонивелиращи се), които вече са с логото на Община Стара Загора. Пребоядисани са стълбовете за улично осветление и тролейбусен транспорт.

След месец, както изисква технологичният срок, ще бъде положена маркировка със светлоотразителни перли и структурен студен пластик на пешеходните пътеки тип „зебра".

Ще бъде преобразена разделителната ивица между двете пътни платна на булеварда. Сегашните решетки ще бъдат премахнати и на тяхно място ще бъдат засадени цветни храсти и рози. За първи път ще бъде монтирано и капково напояване на зелените площи.

Изпълнител на ремонтните дейности е Обединение „Пи Ес", гр. Стара Загора, а общата стойност на извършените строително-монтажни работи е 793 045, 77 лв. с ДДС.