проект Летен театър
проект Летен театър / община Стара Загора
Въвежда се временна организация на движението за пешеходци в района на Летния театър.
 
Целта е осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на строителни работи и недопускане на инциденти по време на дейностите по проект „Обновяване на Летен Театър в парк „Митрополит Методий Кусев“.
 
Гражданите могат да използват алтернативни маршрути за придвижване. След приключване на ремонтните дейности ще бъда възстановено движението в посочените алеи.

движение
община Стара Загора

 
Проектът на Летния театър предвижда реконструкция на съществуващата козирка над сцената като ще бъде изградена пергола от метална конструкция с решетъчна структура, която да бъде максимално щадяща към съществуващата дървесна растителност. Част от перголата над сцената и оркестрината ще бъде остъклена, а останалата ще е ажурна, което ще осигурява свободно преминаване на стволовете на съществуващите дървета през решетъчната й структура.
 
Дейностите включват още промяна на съществуващото функционално състояние на сградата, като ще бъдат изградени подземни  гримьорни от източната страна, както и две вкопани подземни тоалетни за посетители в близост до северния и южния вход на летния театър, достъпни и за лица в неравностойно положение. Ще бъде изградена модерна системата за видеонаблюдение.