среща
среща / netinfo
Областна администрация-Стара Загора проведе втората информационна среща по Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. След Казанлък домакин на събитието беше Гълъбово.
 
Над 70 души присъстваха на презентацията на институциите на ЕС и на приоритетите за предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС. Гости бяха и зам.кметовете на Гълъбово Пламен Бараков и Димитър Василев, председателят на Общинския съвет Светла Боянчева, общински съветници.
 
С поздрав към присъстващите се обърна зам. областният управител Петя Чакърова. „На пръв поглед темата за Европейския съюз и мястото на България в него звучи достатъчно познато. Мнозинството от хората знаят, че България е член на Съюза от началото на 2007 г. Знаят също, че на всеки 5 години гласуваме своите представители в Европейския парламент. Често обаче не си задаваме въпроса какво все пак ни даде членството в ЕС. Истината е, че за 10 години, въпреки всички сътресения и трудности,

България се промени много пред нашите очи. По европейски програми в страната ни влязоха милиарди левове, които дадоха свеж въздух на икономиката и намалиха чувствително безработицата. Те промениха облика на стотици български градове. Председателство на Съвета на ЕС също ще донесе много ползи за държавата ни. Надявам се, че след неговото приключване ще можем отново да се срещнем и да говорим за променения имидж на България и за новите перспективи, които се отварят пред нас”, каза г-жа Чакърова.

среща
netinfo

 Експерт „Връзки с обществеността” в Областна администрация направи направи мултимедийна презентация на положителните промени за България в икономически, социален и битов аспект след присъединяването на страната към ЕС на 1 януари 2007 г.

Във втората част от представянето участниците във форума бяха запознати с функционирането на институциите на ЕС и общите приоритети на страната ни, свързани с предстоящото председателство на Съвета на ЕС.  Ключови послания в програмата на България са:  Европа на консенсуса, Европа на конкурентоспособността и Европа на кохезията.
 
Следващата информационна среща ще бъде в Раднево.