среща
среща / netinfo
Специално електронно писмо на страницата на Районен съд Стара Загора и на Facebook страницата му, където подрастващите да изпращат въпроси и споделят проблеми, свързани с интернет пространството, обеща системният администратор в съда Стефан Чертоянов.
 
Какво означават и как действат вирусите, онлайн тормозът, кражбата на самоличност и кражбата на лични данни, изнудването, проследяването, фишинг атаките и детската порнография, бяха част от темите, засегнати в презентацията му "Опасностите в интернет". Тя бе представена пред ученици, родители, психолози и педагогически съветници на първата лекция от съвместната инициатива "Безопасност на децата в Интернет" на Община Стара Загора и Районния съд.
 
Според статистиката всяко четвърто дете е било жертва на онлайн тормоз, коментираха специалистите и посъветваха подрастващите ако се почувстват застрашени, атакувани или изнудвани във Facebook да използват страницата на ГДБОП и  анонимно да разкажат за проблема си.
 
Председателят на Районния съд Милена Колева разясни, че вече се работи в три старозагорски училища по темата безопасност в социалната мрежа. "Интересът е изключително голям и това ни провокира да потърсим съдействието на Общината, за да могат повече ученици да участват в дискусиите", обясни съдия Колева.

Идеята е да се проведат още срещи с ученици на по-специфични теми, обясниха организаторите.